image

Meer informatie over de voorstelling

Informatie over de voorstelling

In de maanden september t/m december 2017, doet theatergroep TOON, LIEDJESMAN diverse Nederlandse en Vlaamse theaters aan met een hernieuwde hommage voorstelling aan TOON HERMANS. 
Afgelopen 17 december 2016 zou Toon Hermans 100 jaar zijn geworden.
Zeventien jaar na zijn overlijden worden zijn conferences en liedjes nog steeds gespeeld op radio en andere media. Ook in de theaters en schouwburgen is de vraag naar ‘TOON voorstellingen’ een garantie voor een ontspannen dag- of avond afsluiting.
Een middag en/of avond voorstelling speciaal gemaakt door zoon Maurice Hermans en regisseur Jerry Rijstenbil, voor de nog steeds groter wordende schare bewonderaars van Toon lag dan ook voor de hand. Een nieuwe, jongere generatie, beginnen de liedjes van Toon te (her)ontdekken.
In de voorstelling TOON, LIEDJESMAN gaan drie jonge Nederlandse zangtalenten van de Frank Sanders Academie, het repertoire van Toon Hermans o.l.v. zijn zoon Maurice op een eigentijdse manier, met eigentijdse arrangementen aan het publiek vertonen.
De vijfkoppige band staat onder de muzikale leiding van Harrie Herfst.

Guus Meeuwis, Wende Snijders, Gerard Joling, de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis, Berget Lewis en vele andere artiesten uit Nederland en Vlaanderen hebben inmiddels de liedjes van Toon Hermans op hun repertoire genomen. 
Maar ook de gevestigde namen zoals Willeke Alberti, Rocco Granata en Fernando Lameirinhas zingen nog iedere avond de liedjes van Toon.

Ook in deze voorstelling, maakt het publiek opnieuw kennis met de prachtige (tijdloze) teksten van Nederlands Grootste Kleinkunstenaar in een avondvullend programma dat werd geregisseerd door Jerry Rijstenbil.
In het persbericht leest u hier mee over.

Interviews

Interviews met Maurice Hermans (medebespeler en scriptschrijver of met een van de andere leden van het ensemble) kunt u afspreken en/of coördineren middels een afspraak met Katrien Engel (via email: katrienengel@planet.nl) of maurice.hermans@planet.nl  telefonisch: 06-46445195 of 06-42599749)
Ook persfoto’s kunt u aanvragen via deze adressen.

Materiaal

Informatie voor theaters

Affiche

Persbericht

Toon, Liedjesman

Een luchtig, lief, eigentijds, vrolijk programma met muziek, poëzie, verhalen en liedjes rondom Nederlands Grootste theaterpersoonlijkheid, TOON HERMANS. Een muzikale ontmoeting met de liedjes en grootste hits van Toon. Een avond over harmonie, over liefde, over de grote dingen die vaak zo klein gekoesterd worden als je ze ziet. Toon Hermans, de grootmeester van de kleinigheden op deze aarde. M.m.v.:

  • Maurice Hermans
  • Johnny van Elk, de bekende toneelmeester van Toon,
  • Patricia van Haastrecht
  • Marco de Kramer
  • Sanne Verboom
  • Orkest o.l.v. Harrie Herfst
  • Regie Jerry Rijstenbil

Toon Hermans was geen cabaretier. Hij noemde zichzelf clown, carnavalist, kleinkunstenaar en liedjesman. Meer feestneus dan wijsneus. Fratsenmaker.

Toon wilde niets liever dan de mensen tussen acht en elf uur hun problemen en zorgen doen vergeten. Hij speelde voor hen de zon. Misschien wel het moeilijkste engagement dat er is. Want de ware clown is altijd mild, hij wil geen pijn doen, omdat hij weet, héél diep in zijn hart, dat er al zoveel pijn is in de wereld.
De schaterlach van de clown en zijn publiek spraken hem meer aan dan lachen om cynische en sarcastische grappenmakers die welbewust grappen maakten om te choqueren.

Zoon Maurice Hermans, Patricia van Haastrecht (musicalster), Sanne Verboom (filmster) en Marco de Kramer (musicalster) begeleid door een vijf mans orkest o.l.v. Harrie Herfst volgen Toon vanavond in de tijdlijn van zijn gedachten.
Ook de alom bekend en geliefd geworden toneelmeester van Toon, Johnny van Elk, levert, net als toen, zijn bijdrage aan deze heerlijke voorstelling.

Een avond met blije herinneringen, anekdotes, en veel lieve bekende en onbekende Toonliedjes. Een avond om nooit te vergeten… Toon leeft…hij is niet dood!

Binnenkort in uw theater.
Een ontspannen, plezierige avond, waarin u verrast wordt met de prachtige nalatenschap van Toon Hermans.